Bloggintervjun Sara Che

Hej Sara Che!

Är du nyfiken på vad ett jobb som assisterande chefredaktör innebär? Eller behöver du kanske lite tips inför höstens uppdatering av garderoben? Då bör du absolut scrolla ner och läsa Bloggradars intervju med modebloggaren och assisterande chefredaktören Sara Che.

Berätta kort om dig själv och din blogg
Jag heter Sara Che och bor i Stockholm sedan ett år tillbaka med min pojkvän. Innan dess bodde jag i Los Angeles där jag läste journalistik och jobbade med frilans. I mars började jag blogga för Projection.se och suttit med i redaktionen som assisterande chefredaktör sedan april, och det gör jag utöver mitt vanliga jobb.

Vad fick dig att starta upp en blogg?
Jag började blogga för att jag behövde få utlopp för min kreativitet, jag har läst bloggar i många år och kände att jag ville förmedla min filosofi kring vad mode är och vad det innebär för mig.

Var och hur hittar du din inspiration till dina blogginlägg och din stil?
Min inspiration kommer från modemagasin, resor, starka personligheter, streetstyle- och utländska bloggar. Jag brukar säga att min stil en reflektion av hur jag mår och vilket sinnestillstånd jag befinner mig i.

Du arbetar även som assisterande chefredaktör på Projection, vad innebär det jobbet?

Jobbet som assisterande chefredaktör innebär ansvar för vad som publiceras på Projection.se. Det innefattar att planera innehållet och att fördela ut arbetsuppgifter, samt att ansvara för Projections bloggare.

Vilket plagg eller vilken accessoar i din garderob är ditt bästa köp?
Min Prada Saffiano väska, dock var det inte mitt bästa köp utan en födelsedagspresent från min pojkvän. Det är en klassisk tidlös väska som jag har haft ögonen på i många år, nu är den extra speciell eftersom jag fick den av en extra speciell person.

Vilken av höstens trender gillar du bäst? Finns det någon av trenderna som du absolut inte kommer haka på?
Den här hösten vill jag mysa i stora stickade tröjor, gärna polotröjor i neutrala färger. Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig, trender har en tendens att växa på en.

Din blogg och din Instagram innehåller många tjusiga bilder. Har du några bra tips på hur man lyckas med sina bilder?
Tackar! Jag tycker kvalité är viktigt, försök ha bra ljusförhållanden om du fotar med mobilen så du får en klar och skarp bild.

Vilket gillar du bäst, blogg eller Instagram?
Instagram, får min quick fix av inspiration genom att bara scrolla igenom.

Hur många bloggar läser du per dag? Vilka är dina tre favoriter?
Mellan 10-15 stycken, jag läser främst utländska bloggar men även bloggkollegors på Projection. Mina tre favoriter är Grey Pepper, hennes blogg är fylld med magiska bilder. The Fashionguitar, för hennes stilsäkra outfits och australienska Oracle för hennes känsla för estetik och inspirationsfyllda blogg.

Sara Che