Bloggintervjun Elma Åhlin Bilalovic

Hej Elma Åhlin Bilalovic!

Elma Åhlin Bilalovic är en härlig och inspirerande bloggerska som huvudsakligen bloggar om familjelivet, inredningsintresset och sina klädval. Det är enkelt och trevligt och kräver inte lika mycket tankeverksamhet som när man läser bloggar om svensk politik.

Berätta kort om dig själv och din blogg
Elma heter jag och är fru till Mattias, mamma till Freja, ekonom på familjeföretaget, bloggare och ja egentligen är jag mycket annat också. Jag är alltid glad, alltid positiv och sådär tramsigt översocial. Min blogg är en sån där blogg där man liksom ska kunna kika in och få lite av allt. Det blir ju så klart mycket barnsnack men Freja är ju en stor del av mitt liv, den största delen faktiskt. Men jag försöker skriva om sånt jag tycker om, sånt liksom jag skulle vilja läsa om på andra bloggar.

Vad fick dig att starta upp en blogg?
När jag och Mattias bestämde oss för att vi skulle gifta oss i Las Vegas startade jag upp en blogg för att ha den som en dagbok, den var då helt anonym. Då vi planerade bröllopet i smyg ville jag att våra nära och kära efter bröllopet skulle kunna gå in på min blogg och läsa om vår resa till vårt I do.

Var och hur hittar du din inspiration till dina blogginlägg och din stil?
Jag läser själv en hel del bloggar, väldigt många inredningstidningar och några modetidningar. När det kommer till mat hämtar jag inspiration från tv-program som Sveriges Mästerkock och andra populära matprogram. Men oftast får jag liksom inspiration till ett inlägg från vardagen. Ibland kan jag känna, äsch det här vill ju ingen läsa om men så visar det sig att jag hade fel. Så jag går helt enkelt på magkänsla och skriver om det som för stunden känns rätt.

Har du några favoritbloggar som är värda en liten extra guldstjärna?
Åh ja men det har jag, jag gillar ju bloggar där jag själv känner igen mig, så därför kikar jag ofta in hos Lisa, Ninnie, Camilla och Tilda.

Har du någon gång upplevt bloggandet som negativt?
Nej, men ibland tycker jag att människor tar sig friheten att skriva precis vad de vill i kommentarsfältet bara för att de sitter skyddade bakom sin datorskärm. Då jag vill att min blogg ska vara en trevlig och positiv plats väljer jag att inte att publicera kommentarer som rent ut sagt är elaka.

Hur tänker du kring debatten om att låta sitt barn bli en del av bloggen?
Den här frågan är så himla svår. Jag tycker varje förälder ska fatta de beslut som känns rätt i magen. Jag funderade mycket kring detta när jag var gravid, när Freja kom till världen ville jag visa alla hur fin hon var. Så för mig känns det inte konstigt att publicera bilder på min tjej. Sedan är inte detta beslut skrivet i stjärnorna, om det någon gång skulle kännas fel så kommer jag utan några som helst tvivel sluta publicera bilder på henne.

Vad står högst upp på din materiella önskelista till din dotter Freja?
Just nu vill jag få upp ett Stringhyllesystem i hennes rum. Ett ganska stort sådant, nästan så att det går längs med en hel vägg. Sedan skulle jag gärna vilja byta ut hennes fondvägg, men den får sitta ett tag till. Just ja, ett par Uggs vill hon också ha, hihi.

Om du fick hylla en enda barnpryl som du inte skulle kunna leva utan, vilken skulle det vara?
Denna fråga var ju jätte svår. Men om jag måste välja en enda grej så ger jag nappen två tummar upp. Den har varit min räddare i nöden många gånger.

Sist men inte minst, fem snabba: Vad föredrar du?

Blogg eller Instagram (Än så länge blogg)
Köpa kläder till dig eller kläder till din dotter (Alla dagar i veckan, kläder till min dotter)
Mama eller Elle
Vitt vin eller rött vin (Alltid rött. Året om)
Lexington eller Ralph Lauren

Elma Åhlin Bilalovic